Důležité informace k probranému učivu

17.12.2020 15:54

Dobrý den, protože je 6 dětí nepřítomných, napíšu, kde jsme a co je třeba  a jakým způsobem dohnat, týká se to i ostatních.

Matematika: skončili jsme v PS na str. 65 a v bílém na str.4 cvičení 14 a 15, je to jednoduché a rychlé ,s tím nebude problém,ale horší to je se složitějšíma slovníma úlohama jako např. str.63/4 a,b,c, procvičili jsme a posílám k procvičení, kdo nedostal,pošlu v emailu, sem to nejde vložit, kdo se stavil, má to v ruce.

Český jazyk: Jak jsme si řekli na schůzce, trénovat přepis a diktát, ve středu jsme napsali-hrůza u někoho,dala jsem domů opravit a dnes ten samý diktát na 1a 2, jde to, ale musí se cvičit. Nepřítomní si v lednu napíší oba diktáty U 56/11 a 12. Všichni musíme umět vyjmenovat zpaměti tvrdé, měkké a obojetné souhlásky a umět zdůvodňovat.

----- je tvrdá souhláska, proto  napíšeme y

---- je měkká souhláska, proto napíšeme i, tyto 2 věci zpaměti všichni.

 V PS jsme skončili na str.41, nezapomeňte str.38, to je páteční sloh. Psaní str 29-33.

Prvouka, ti co nebyli ve škole a ti, co to stále pletou, dostanou poslední šanci v lednu vyjmenovat měsíce,umět je zařadit k ročnímu období a vědět kdy roční období začíná, vždy 21 jen podzim 23. 

Ti co byli ve škole ,tedy mají jen psaní a naučit se dělení souhlásek, všichni přinesou dočtenou knihu a třemi větami řeknou ,o čem je.

Přeji všem ještě jednou pohodové Vánoce a do nového roku hodně zdraví ,trpělivosti, radosti a rok bez roušek a online výuky:-))

M. Pavlíková